Omat tuotteemme

Kiteen Tekstiilitehtaan omat tuotteet ovat nyt saatavilla

Olemme lanseeranneet kokoelman omia tuotteita yhteistyössä Viisas Elämä -kustantamon kanssa. Omien tuotteidemme lanseerauksen tavoitteena on estää tehtaan ajautuminen konkurssiin. Suureksi iloksemme Viisas Elämä -kustantamo haluaa olla mukana ylläpitämässä tuotannon säilymistä Suomessa ja tukemassa paikallista elinkeinoa.

Kukkarot, laukut ja siivousliinat ovat nyt myynnissä Viisas Elämän verkkokaupassa:

Ostamalla tuotteita sinäkin autat.

Katso tarinamme videosta. 

Olemme tärkeä osa suomalaisen designin historiaa

Kiteellä sijaitsevan Marimekon tehtaan vihki käyttöön vuonna 1974 presidentti Urho Kekkonen, toiminnan aloitti Armi Ratia ja sen nosti kukoistukseensa Kirsti Paakkanen. Tehdas tunnetaan nykyään Kiteen Tekstiilitehtaana. Kiteeltä on viety suomalaista designia maailmalle jo kuuden vuosikymmenen ajan. 

Tekstiilien suunnittelijoina ovat toimineet järvenpääläinen kuvataiteilija Rasaliina Jänö ja äänekoskelainen graafikko Jonna Nisu.

Rasaliina Jänö on Järvenpäässä asuva, mielikuvituksesta valoa ja voimaa ammentava kuvataiteilija. Jänön fantasiaa ja luonnon kauneutta huokuvat kuvitukset tuovat arkeen ripauksen taikaa ja uusien maailmojen lumoa. Kuvataiteilijana Jänö inspiroituu erityisesti arjen yllätyksellisistä hetkistä: auringonlaskuista, ukkospilvistä, ihmisistä ja metsän taiasta.

Äänekoskelainen graafikko Jonna Nisu inspiroituu suunnittelutyössään erityisesti muiden ilahduttamisesta. Nisu uskoo pienten positiivisten asioiden ja värien voimaan arjessa. Hänen graafisessa tuotannossaan toistuvat usein raikkaat väriyhdistelmät ja yksinkertainen muotokieli.

Voit olla mukana tukemassa tehtaamme kulttuurisesti merkittävää toimintaa ja suomalaista käsityötä ostamalla tehtaallamme valmistettuja tuotteita.

Ostamalla tuotteita sinäkin autat.

Myös yritykset voivat auttaa

Myös yritykset ja yhteisöt voivat tukea Kiteen Tekstiilitehtaan toimintaa.