Tietoa meistä

Kiteen Tekstiilitehdas Oy:n historiaa

Kiteellä teollinen vaatteiden valmistuksen historia alkaa jo vuodesta 1973, kun edesmennyt tekstiilitaiteilija ja yrittäjä Armi Ratia etsi Marimekko Oy:n uudelle tehtaalle sopivaa paikkaa. Kiteen kunnan lähetystö kävi Helsingissä esittelemässä Ratialle Kiteen Savikon tonttia mahdolliseksi tehtaan paikaksi. Kiinnostus heräsi ja Ratia lähti paikan päälle katsomaan tarjottua tonttia. Hän ihastui paikkaan, josta oli kaunis näkymä Kiteenjärvelle. Juuriltaan karjalaisena hän rakastui myös Pohjois-Karjalaisiin ihmisiin ja päätti rakennuttaa punaisen tehtaan Kiteelle. Tehdas rakennettiin 1974 ja tuotanto aloitettiin jo saman vuoden elokuussa.
Monien värikkäiden vuosikymmenten jälkeen Marimekko lopetti tuotantonsa Kiteen tehtaalla vuonna 2013. Vaatetuotannolle saatiin kuitenkin tehtaaseen uusi jatkaja ja Kiteen Tekstiilitehdas Oy aloitti toimintansa elokuussa 2013. Tekstiilitehdas hankki omistukseensa edeltäjän konekannan ja näin tuotanto päästiin aloittamaan heti perustamisen jälkeen työntekijöille tutussa ympäristössä ja tutuilla koneilla. Näin saatiin pidettyä vankka ompelualan ammattitaito Kiteellä.

Kiteen Tekstiilitehdas Oy:n nykytilanne

Tekstiilitehdas toimii edelleen samoissa tiloissa Kiteen Savikolla. Tehdashallin kokonaispinta-ala varastoineen on 1400 m2 ja henkilökuntaa on noin 20.

Tehtaalla valmistetaan pääasiassa naisten sisävaatteita kuten trikoo- ja pellavatunikoita sekä mekkoja. Yhtenä suurena tuotantoryhmänä ovat myös erilaiset sankatuotteet ja kevyet markiisilaukut. Konekantaa on uusittu ja monipuolistettu viime vuosina. Tilat ja konekanta antavatkin erinomaiset mahdollisuudet korkealaatuiseen leikkuu- ja ompelupalvelun tarjoamiseen Pohjois-Karjalassa.

Arvot:

Suomalaisen ompelutyön arvostus, luotettavuus ja laatu.

Visio:

Visionamme on säilyttää ja vahvistaa asemaamme yhtenä johtavista vaatteita valmistavista alihankkijoista Suomessa.

Missio:

Missionamme on tarjota kotimainen vastuullinen vaihtoehto vaatteiden teolliseen valmistukseen. Laatua läheltä. Ylläpidämme teollisen vaatteiden valmistuksen osaamista Suomessa.